Matlagning

Njut mer av måltiden med bra tänder

Att kunna äta varje måltid utan besvär är ovärderligt, men ibland håller inte tänderna livet ut. Det kan kännas som en stor sak att skaffa implantat, men med förbättrad livskvalitet är det ofta värt det. Gör en sökning på implantat Stockholm för att hitta en klinik på Södermalm med kvalificerad personal. För många utgör det vardagliga livet den största potentialen för förbättring. Det kommer också bidra till att du kommer känna dig mer bekväm med att äta tillsammans med andra och gå ut på restaurang. Med bra tänder behöver du inte längre känna att något fattas och du behöver inte oroa dig för konsekvenserna när du äter. Kanske kan du äntligen få tillfälle att variera maten i vardagen och äta viss mat som du under en tid fått undvika. Så ta hand om dina tänder, lär dig laga fantastisk mat och få ut mer av livets goda.

Bra tänder gör livet trevligare

När tänderna fungerar bra ägnas de knappt en tanke utom vid tandborstningen. Men när något förändras i munnen upplevs det varje dag. Ofta räcker det med regelbunden tandhygien för att förebygga problem, men ibland händer saker som gör att tänderna förstörs. Vissa förändringar behöver åtgärdas snabbt, medan andra kan vänta. När du känner dig redo att ta hand om och åtgärda dina tandproblem finns det ofta bra förutsättningar för tandläkaren att hjälpa till med implantat i Stockholm.

Boka en tid och få kvalificerad hjälp

Genom att boka en tid hos din närmsta tandklinik på Södermalm får du också bästa möjliga förutsättningar. Med välutbildad och erfaren personal erbjuds du en bedömning av din tandhälsa och får förslag på vilka åtgärder som kan genomföras. Tillsammans bestämmer ni vad som ska göras och du får även råd kring ekonomin för att finansiera åtgärderna av implantat som utförs i Stockholm.

En ny tand för samma känsla

Att sakna bra tänder behöver inte betyda att det behöver förbli så. Oavsett om tanden är trasig eller saknas helt finns det hjälp att få. Ett implantat är egentligen en ny tand som ersätter den gamla. På så sätt få du ett komplett antal tänder och känslan i munnen återgår till det normala igen. Den nya tanden är konstgjord och den får rätt form och färg för att passa dig och dina tänder. Den nya tanden blir så lik dina övriga tänder att skillnaden inte kommer märkas för andra.

Några ingrepp nu för ett helt liv

Precis som det tar tid för de naturliga tänderna att växa fram tar det också tid att skapa och bygga upp ett implantat. Risken för komplikationer är liten. Ett implantat föregås av noggranna undersökningar för att säkerställa att det anpassas efter dina behov och förutsättningar. Placeringen av implantatet genomförs sedan genom ett antal mindre operationer. I den första delen tas den gamla tanden bort och såret får läka ihop. Vid andra operationen fästs en titanskruv i käkbenet som helt enkelt håller den nya tanden på plats. Skruven behöver sedan tid på sig att växa fast i käkbenet. Medan du väntar på din nya tand tillverkas en tillfällig som täcker gluggen. När det är dags att sätta fast den permanenta tanden skapas den speciellt för dig och sedan har du en tand som kan hålla livet ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *