Matlagning

Variera maten i vardagen

Frågan om vad man ska äta till middag ställs varje dag i de svenska hushållen och är vanligtvis svår att svara på. Ofta slutar det med att man lagar samma rätter om och om igen då både fantasin och tiden tryter i vardagsstressen. Om du känner igen dig så har du kommit till rätt ställe, här kommer några enkla tips för att rädda maten i din vardag.

Den variationsrika matkassen

Fler och fler har under de senaste åren upptäckt vad smidigt och enkelt det är att få hem en väl genomtänkt matkasse direkt till dörren. Det finns numera flertalet företag som erbjuder tjänsten och populariteten bara ökar. Fördelarna är många! I kassen får du allt du behöver för din middag, allt från recept, instruktioner och ingredienser. Recepten är oftast framtagna av nutritionister och beprövade i kök av utbildade kockar. Det finns dessutom flera olika teman på kassar. Allt från om du är vegan eller vegetarian till barnanpassade recept. Recepten är ofta inte avancerade utan vem som helst kan klara av att laga rätterna oavsett förkunskaper i köket.

Nu behöver du aldrig mer stressa över middagen och försöka klämma in ett besök till mataffären efter jobbet och du får alltid varierad mat. Studier har dessutom visat att det inte blir dyrare än att handla mat i affären själv. Du kan beställa enstaka matkassar eller prenumerera. Prova en matkasse några dagar i veckan och laga dina vanliga favoriter som till exempel köttfärssås och spagetti övriga dagar. Vissa rätter äter vi ju ofta av en anledning men nu behöver du inte längre känna att de är ett måste utan snarare ett positivt val. Prova dig fram med lite olika matkassar i lugn och ro tills du hittar din favorit och du kommer börja se fram emot matlagning igen.

Unna dig färdig mat oftare

Även om matbudgeten inte är så stor så kan man unna sig att köpa hem färdig mat lite oftare. Många tänker nog mest på pizza när man pratar om att köpa hem mat men det finns så mycket mer att välja mellan. Många restauranger har numera hemkörning eller åtminstone avhämtning så det måste inte bli onyttigt att köpa färdig mat. Underskatta inte heller den färdiga maten i matvarubutiker. Frysta färdigrätter kan vara käcka att ha i frysen för riktigt trötta dagar och många matbutiker erbjuder även färska färdigrätter som de själva förbereder. Du kan köpa färdig pizzadeg och slänga på det du har i kylen och in i ugnen eller varför inte köpa färdiggrillad hel kyckling med lite potatissallad. Välsorterade matbutiker erbjuder också salladsbufféer med självplock. Försök att köpa hem mat i alla fall en eller två dagar i veckan för att underlätta din vardag. På det sättet kan det även bli lättare att variera kosten mellan fisk och kött och grönt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *