Matlagning

Så lagar du den perfekta pastan

Pasta är en av svenskarnas absoluta favoriträtter. Pasta fungerar utmärkt till vardags såväl som till festligare middagsbjudningar. De allra flesta älskar pasta och det går att variera maträtten i en oändlighet. Det finns dock några enkla tips som gör att du kan ta dina pastarätter till nya höjder. Här kan du läsa mer om hur du lagar den perfekta pastan.

Använd bra ingredienser

Nyckeln till att skapa en bra pastarätt är att använda riktigt bra råvaror. Du bör tänka kvalitet istället för kvantitet. Hos Barilla hittar du riktigt bra kvalitetspasta för alla preferenser. Du kan välja på klassisk pasta, glutenfri, ekologisk, fullkorn samt pasta gjort på 100 % kikärtor och röda linser. Barilla är ett av världens mest omtyckta pastamärken och självklart hittar du alla möjliga former och varianter. På Barillas hemsida kan du läsa om de olika sorterna och lära dig mer om vilken sort som passar bäst till olika pastarätter. Med mer kunskap om de olika pastasorterna kommer du snart att kunna variera din matlagning. Du hittar även många olika såser, recept och tips på hemsidan.

Utöver pastan är det även viktigt att de andra ingredienserna håller hög kvalitet. Välj hellre några få råvaror med hög kvalitet än många med halvdan kvalitet. Låt ingredienserna ta plats och använd gärna italienska råvaror för den rätta känslan. Olivolja, vitlök och tomat är populära ingredienser i många olika pastarätter. Svenskarnas vardagsfavorit spagetti med köttfärssås är ett exempel på en god pastarätt som kan varieras med olika ingredienser.

Koka pasta rätt

För att skapa en god pastarätt måste du självklart koka pastan rätt. Det är inte särskilt svårt, men det är viktigt att du följer anvisningarna på förpackningen för att det ska bli rätt. Olika pastasorter har olika koktid, men oftast är den mellan 5–12 minuter. Här kan du läsa mer om hur du kokar pasta steg för steg för att få till den perfekta al dente-pastan.

1. Fyll en stor kastrull med vatten och koka upp vattnet på hög värme.

2. När vattnet kokar tillsätter du salt efter smak.

3. När saltet lösts upp tillsätter du pastan. Glöm inte att röra om ofta under de första två minuterna.

4. När pastan kokat färdigt smakar du av den för att säkerställa att den är som du vill ha den. Pastan är klar är den är ”al dente” och ger ett visst tuggmotstånd. Om du föredrar mjukare pasta kan du självklart koka lite till, förslagsvis 1-2 minuter extra.

Buon appetito!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *