Matlagning

Inred vackert även till dina köksanställda

När du är ägare till en pub, restaurang eller liknande är kunderna det viktigaste du har. Eller? Jo, så är det, men utan dina köksanställda kommer inte gästerna få något att äta, vilket också gör kockarna och alla övriga i köket minst lika viktiga. Så när du lägger energi och fokus på att få inredning och atmosfär så bra som möjligt för kundernas skull ska du inte glömma bort att göra detsamma för dina anställda.

Skapa en lugn oas

Som pub- eller restaurangägare har du skyldighet att tillhandahålla toaletter till dina gäster, och även se till att dina anställda har samma möjligheter. Beroende på hur mycket utrymme du har och hur hektiskt arbetet i köket kan bli, kommer det säkert uppskattas om du ser till att dina köksanställda också får det där lilla extra. Det kan till exempel vara en vackert inredd toalett som utstrålar lugn och ro, något som kan behövas i ett sådant här stressigt yrke. Istället för ett torftigt inrett rum med bara en toalett och ett enkelt handfat mot kala vita väggar, kan du inreda med en kommod, där det till exempel kan förvaras extra papper och handtvålar. Måla väggarna mjukt vita och bryt av med en fondvägg i en avkopplande och elegant färg som sand, cappuccino eller varför inte en vacker nyans av grönt eller blått. Lägg till en vacker väggdekoration, någon grön växt (beroende på om du har ett ljusinsläpp, annars fungerar sidenväxter också bra), och eventuellt en svag doftkälla. Att ha en liten oas som den här kan vara väldigt skönt, även om det bara är en toalett. Finns utrymme och möjlighet att även inreda ett fikarum eller liknande för dina anställda, kommer även det ge dem möjlighet till välförtjänt avkoppling.

Bra chefer ger bra personal

Att ha ett stressigt yrke passar många väldigt bra medan det kan vara oerhört jobbigt för andra, även om de älskar yrket i sig och gör bra ifrån sig. Som pub- eller restaurangchef har du förmodligen båda de här två typerna av personer anställda, och vill du behålla allihop är det viktigt att du ser till att de alla mår så bra som möjligt när de är på jobbet. En så pass liten detalj som att inreda ett rum eller två där atmosfären är lugn och det finns möjlighet att stanna upp och andas en kort stund under arbetspasset är enormt viktig för många. För att vara en bra ledare och chef behöver du ha förmågan att se vad dina anställda behöver för att må bra. Kan du ge dem det har du stora förutsättningar att bli en omtyckt och respekterad chef vars anställda tycker om sina jobb och vill stanna kvar så länge som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *