Matlagning

Vad gör matlagning till så pass populärt?

För att vi ska kunna äta maten måste den tillagas. Vi stimulerar våra hjärnor vid matlagning på ett positivt sätt, och lär oss dessutom knep med tiden som kokböckerna inte lär ut. Det handlar om att man automatiserar vissa processer, som att man inte behöver ta tid när man kokar pasta utan vet när det är klart genom endast åsynen.

Matlagningen förenar människor

Förr i tiden under stenåldern jagade männen och tog med sig köttet till bostaden eller hyddan. Kvinnorna var inriktade på att samla bär och frukter samt att laga maten. De barn som var med fick se hur mamman gjorde och samtidigt fick de en gemenskap som inte kunde ringaktas. Den enkla matlagningen är något som många trendsättare av idag försöker gå tillbaka till. Man kallar det rawfood, en slags flört med svunna tider då inga tillsatser fanns i maten utan den var naturlig.

Köket är hjärtats hem

Mat tillagas i köket, även titulerat hjärtats hem. Det är här man möter sina familjemedlemmar och det är här man samtalar med varandra. I köket finns ugn, spis, kylskåp och frys med många andra elektriska hushållsprodukter. Det är därför man kan säga att det är i köket som saker sker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *