Matlagning

Starta din egen cateringfirma

Älskar du mat och vill börja sälja till andra vid event och liknande? I så fall har du möjlighet att starta en cateringfirma och driva den hemifrån. Dock måste du vara uppmärksam på vissa regler eftersom du ska hantera livsmedel. Det är alltså viktigt att allt sköts på ett korrekt sätt, även för ditt ryktes skull. Du ansvarar för alla de livsmedel som du hanterar och säljer och du ska följa alla regler när det kommer till märkning och säkerhet. Du måste även vara tydlig med vilka typer av leverantörer som du använder.

Gör upp en plan om finansiering

Om du vet att du har en lokal med ett bra kök eller kan driva verksamheten från ditt eget hem har du alltså det som krävs för att starta en cateringfirma. Nästa steg är då att planera och skriva ner allt om verksamheten på papper och även se över hur allt ska finansieras. Du bör ha en tydlig plan för vilken mat som ska serveras, vad som ska ingå i catering, vilka kunder du riktar dig till och så vidare. Du bör även veta var du ska köpa in livsmedel och hur mycket du räknar med att det kommer kosta.

När du har en tydlig plan och en budget vet du även om det kommer krävas ett företagslån eller inte för att bedriva verksamheten. Om du vill ansöka om ett företagslån är https://qred.com/se/ ett väldigt bra alternativ. Du gör din ansökan direkt på nätet och kan få pengarna utbetalda på ditt bankkonto inom en dag. Du har även möjlighet att låna upp till två miljoner kronor och får en rådgivare som hjälper dig på vägen. Med ett bra kapital kan du starta upp din cateringfirma i lugn och ro och köpa in allt som behövs.

Fokusera på det du tycker om att laga

En cateringfirma handlar först och främst om att kunna leverera god mat till sina kunder. Därför bör du fokusera på sådan mat som du är duktig på och tycker om att laga. Det kan vara en fördel om du använder dig av ett speciellt tema såsom medelhavsmat eller svensk husmanskost. Då blir det enklare att profilera dig och rikta marknadsföringen mot rätt kunder. Förmodligen kommer du börja ganska smått och sedan utöka din firma allteftersom. Genom att göra ett gott intryck på dina jobb ökar chansen för att andra ska rekommendera dig, något som du kan komma väldigt långt på. Om du inte klarar av att göra allting själv bör du också fundera på om du ska anställa ytterligare en person som kan hjälpa dig med allting. Då har du kommit en bra bit på vägen med din cateringfirma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *