Matlagning

Mat till festen – så lyckas du!

Att bjuda på mat i samband med fest är något som är mycket populärt och väldigt uppskattat. Sedan länge har människor samlats kring bordet för att avnjuta goda maträtter, prata om väder och vind och bara ha det trevligt tillsammans. Av denna orsak känns mat i samband med fest som ett självklart alternativ, men hur lyckas man egentligen med festmaten och är det något speciellt som man måste bjuda på?

Oavsett om du har en maskeradfest med snygga maskeradkläder, en födelsedag eller firar ett bröllop är mat något som står i fokus. Visst kanske maten inte stjäl uppmärksamheten helt och hållet, men valet av mat kan vara avgörande för om festen blir lyckad eller en riktig flopp. När du har fest med många gäster finns det en hel del saker att tänka på. Även om du är en van festfixare är det lätt att glömma bort när dekorationer och pynt stjäl din uppmärksamhet.

Så blir festmaten lekande lätt

Vad är det då för steg som man inte får missa och hur kan man garantera att festmaten blir bra? Vi har lösningen på problemet!

Skapa en checklista – Med hjälp av checklistor är det enklare för dig att ha koll på vad som behöver handlas, vad du redan har eller vad som ska förberedas dagen innan. Är ni flera som ska hålla i festen och ha hand om maten kan ni dela upp sysslorna.

Papptallrikar och glas – Maten är viktig, men dina gäster måste också ha något att äta på. Inför en större och avslappnad fest är papptallrikar och engångsglas det enklaste alternativet. Se till att du sätter ut svarta sopsäckar så blir det enklare för dig (och gästerna) att hålla undan.

Variera drycken – Alla tycker inte om rött vin. Alla älskar inte öl och vissa vill inte ha alkohol alls. Se till att det finns ett stort och varierat utbud av olika drycker att välja mellan och kom ihåg att också ha vatten och alkoholfria alternativ.

Buffé – Att bjuda på buffé i samband med fest är väldigt vanligt förekommande. På en buffé kan alla plocka det som de själva tycker om. Bra exempel på maträtter till buffén kan t.ex. vara pastasallader, baguetter, en härlig grönsallad, potatissallad, bönröror och nötter. Här är det även lämpligt med någon form av kallskuret, t.ex. rostbiff, parmaskinka eller det du tror dina gäster kommer uppskatta. Blanda gärna varma och kalla maträtter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *