Matlagning

Enkel plockmat att bjuda på

Om man har en liten bjudning på sommaren vill man gärna göra det enkelt för sig. Meningen är ju trots allt att man ska njuta av den goda maten i gott sällskap i lugn och ro. Att stå och stressa i ett varmt kök hela dagen för att ha något enklare att bjuda på till eftermiddagen och kvällen, är sällan värt besväret en varm sommardag. Då är det bättre att satsa på god och enkel mat där gästerna kan välja mellan lite olika tilltugg och en god drink till.

Pizza och paj

Att bjuda på några olika sorters pizza eller minipajer är ett enkelt sätt att få flera smaker att bjuda på, som dessutom faller de flesta i smaken. På vissa bjudningar kan det passa bra att gästerna får göra sin egen pizza. Vill man inte att matlagningen ska ta för stor plats bör man förbereda så mycket som möjligt med ingredienserna och knåda ut degen, så att gästerna bara behöver lägga på sina ingredienser. Vill man göra det enkelt för sig samtidigt som man säkerställer goda pizzor som till exempel klassiska panpizzor från en pizzeria i Norrköping så blir gästerna säkert nöjda. Man kan välja att ha minipajer och pizza tillsammans, då gästerna får lite olika rätter att välja mellan. Oavsett om man väljer pizza, minipajer eller en kombination så kan man servera en god sallad som tillbehör.

Panerade grönsaker

Något väldigt gott, och något nyttigare än friterat, är panerade grönsaker tillsammans med goda kalla såser som man kan doppa dem i. Man kan ha i lite extra krydda i mjölet för att sätta lite extra smak. Det går att steka panerade grönsaker, men det går även bra att placera ut dem på en plåt i ugnen. Det sistnämnda alternativet är väldigt enkelt och man kan förbereda flera plåtar som kan få avlösa varandra när gästerna börjar åtnjuta tilltuggen. Det här är ett väldigt bra alternativ om man vill bjuda på något mindre, men gästerna redan förväntas ha ätit innan bjudningen. Bland annat är paprika, lökringar, sparris och avokado bra alternativ.

Grilla grillspett

Något annat väldigt enkelt är att ställa fram olika grilltillbehör och grillspett, och låta gästerna göra sina egna grillspett enligt smak och tycke. Gör en god sallad och servera en kall sås eller potatissallad till så är maten ordnad. Och vad hör egentligen till sommaren mer än att grilla mat tillsammans med goda vänner?

Det finns ingen anledning att slita i köket i flera timmar bara för att få en trevlig tillställning med familj eller vänner och lite god mat. Det blir inte alltid godare för att det är mer avancerat, så slappna av och njut av den enkla men goda maten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *