Matlagning

Mat som är snäll mot kroppen

Känner du dig lite uppsvälld, hängig och låg? Alla har perioder i livet där man glömmer bort att ta hand om sig själv lite extra. Det är förstås helt okej, men efter en sådan period kan det vara en god idé att ta hand om sig själv lite extra.

Här kommer några tips på snäll-mat som är bra både för kropp och själ.

Ingefärashots

Ingefära i alla dess former är en riktig vitaminbomb. Det hjälper dessutom till att stärka immunförsvaret, och fungerar perfekt som smärtlindring vid halsont.

Pressa ingefära, blanda med lite vatten och drick som en shot varje morgon. Din kropp kommer att tacka dig.

Råa grönsaker

Grönsaker är som nyttigast när du äter dem råa. Det är dessutom bra för salivproduktionen, vilket är viktigt vid upprepad muntorrhet och liknande problem. Gurka och tomat är särskilt bra, men underskatta inte heller morötter och paprika.

Kokt fisk

En klassiker att ge till husdjur som blivit lite dåliga är kokt ris och kokt vit fisk. Faktum är att det är minst lika bra till människor. Osaltat ris och kokt torsk är riktigt bra ”snäll-mat” om man känner sig orolig i magen.

Blåbär

Blåbär är skogens verkliga guld, åtminstone sett till innehållet. En smoothie gjord på blåbär och banan är en perfekt start på dagen. Det innehåller mängder av kalcium och antioxidanter, en superkraft för immunförsvaret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *